{ "title": "Beyaz Dut Pekmezi", "image": "https://www.dut.gen.tr/images/beyaz-dut-pekmezi.jpg", "date": "20.01.2024 14:04:02", "author": "Ece HanımHarzan", "article": [ { "article": "Beyaz Dut Pekmezi, Birçok hastalığa iyi gelir. Kansızlığı giderir. Ülser ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Kemik hastalığına, ülsere, astıma, bronşite, beneklerin gelişmesine ve büyümesine, kış mevsimin de vücut direncini arttırmaya, sporcuların ihtiyaç duydukları enerjiyi sağlamasına ve çocuklardaki zekâ gelişimine iyi geldiği öne sürülmektedir. A vitamini içerir: bu vitamin isr görme bozukluğunu önler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Çil sorunlarını önler. Ülseri giderir. B1 vitamini içerir: doku sertleşmesini ve sinir hastalıklarını önler. Yaşlıların zihinsel fonksiyonlarının çalışmalarına durmadan devam etmesini sağlar.

B2 vitamini: vücuttaki karbonhidrat, protein ve yağların kullanılmasını kolaylaştırır. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için etkilidir. Kataraktı önler. Bunları öğrendiğimize göre şimdi gelin beyaz dut pekmezi nasıl yapılırmış onu öğrenelim:

Beyaz Dut Pekmezi Yapımı İçin malzemeleri
Dutu bir tencereye koyalım ve üzerini 2 parmak geçecek kadar suyu ekleyelim. Dutlar suyunu bırakana kadar kaynatalım daha sonra nir süzgeç yardımı ile dutları iyice süzelim. Süzdükten sonra ise kalan suyu ocağa alıp bal kıvamına gelene kadar kaynatalım. Yarım limon suyu sıkıp 10 dakkika sonra pekmezin altını kapatalım. Pekmeziniz soğuduktan sonra cam kavanoza koyarak güneş görmeyen kuru ve serin yerde muhafaza edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }