{ "title": "Beyaz Dut Reçeli", "image": "https://www.dut.gen.tr/images/Beyaz-Dut-Receli-37.jpg", "date": "19.01.2024 19:51:29", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Beyaz Dut Reçeli, özellikle yaz ayında en bol yediğimiz, büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği sulu meyve çeşitlerinden bir tanesidir. Ayrıca beyaz dut tüketen her insanın sağlığı açısından oldukça faydalı olan mucize meyvelerden bir tanesidir. En çok beyaz dutu çocuklar beğenerek ve severek tüketirler. Mevsiminde iken mutlaka bolca beyaz dut tüketilmelidir. Beyaz dut aynı şekilde reçeli yapıldığı zamanda oldukça faydalıdır. Hem görünümü hem de lezzetti ile nefis bir lezzette olan beyaz dut reçeli, sağlığını korumak isteyen kişilerin kış aylarında en çok yemesi gereken sağlıklı besin maddesidir. Yapılışı oldukça pratik olan beyaz dut reçelinin tadını sizlerde merak ediyorsanız mevsiminde temin ederek kış hazırlığına birkaç kavanoz dut reçeli hazırlayın.

Beyaz Dut Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
Beyaz Dut Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk önce beyaz dutları bol suyun içerisinde iyice yıkayalım ve ardından suyunu süzmesi için süzgecin içerisine alalım. Suyunu süzen beyaz dutları reçel yapacağımız geniş tencerenin içerisine ilave edelim. Daha sonra beyaz dutların üzerinin her yerini toz şeker ile kapladıktan sonra dutların suyunu bırakması için bir gece tencerenin kapağını kapatarak bekletelim. Ertesi gün dut reçelini temiz bir tahta kaşık ile karıştıralım ve ocağın üzerine tencereyi alalım, altını açalım. Beyaz dutlar iyice yumuşayıncaya kadar reçeli kaynatalım. Ardından kaynamakta olan beyaz dut reçelinin içerisinden metal olan bir kevgir yardımı ile dutları içinden çıkaralım ve kenara alalım. Tencerenin içinde kalan şerbeti koyulaşıp kıvamını alıncaya kadar kısık ateşin üzerinde kaynatalım. Şerbeti indirmeden önce içine yarım limon suyunu sıkalım ve bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Reçelin içinde önceden aldığımız beyaz dutları yeniden ilave edelim ve temiz cam kavanozların içerisine soğumadan dolduralım. Hemen tüketeceksiniz soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatmanızı öneririz. Eğer kış ayında tüketmek için bekletecekseniz mutlaka reçel kavanozlarının kapakları sıcakken kapatılmalıdır.: bu şekilde kavanozun kapağı vakumlu olarak kapandığı için uzun süre serin ve kuru yerde beyaz dut reçelini saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }