{ "title": "Dut Besin Değeri", "image": "https://www.dut.gen.tr/images/Dut-Besin-Degeri-39.jpg", "date": "19.01.2024 23:40:41", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Dut besin değeri, Dut besin değeri oldukça yüksek olan bir besindir. Vücuda olan faydaları ile bilinmektedir. Yaz aylarında dut ağacının meyvesi olarak olgunlaşır. Oldukça şirin bir tada sahiptir. Dut, B grubu vitaminleri, A vitamini, K vitamini, demir, potasyum ve fosfor içermektedir. Dut meyvesinin içeriğindeki protein diğer meyvelere göre daha fazladır. Diyet sırasında zayıflamaya yardımcı olan bir besindir. Dut lezzetli ve besleyici bir meyvedir. Bu özelliğinden dolayı dünya çapında çok yaygın olarak tüketilmektedir. 4-5 metreye varan dut ağaçlarında yetişmektedir. Dut meyvesi ılıman mevsimleri ve ılıman iklim şartlarını seven bir meyvedir.

Dut, aynı zamanda antioksidanlar açısından da zengindir. Birçok hastalığın tedavisinde etkili bir role sahiptir. Aynı zamanda cilt bakım malzemelerinde de kullanılmaktadır. Dut ayrıca antosiyanin, flavonoidler, lutein, zea-ksantin, B karoten ve A karoten açısından oldukça zengindir. Dut çok eski çağlardan beri alternatif tıp tarafından hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Dutun içerdiği zengin vitaminler ve mineraller yanında çok çeşitli antioksidanlar kansere karşı vücudu korumaktadır. Kişide olabilecek kan pıhtılaşmalarına karşı da kişi üzerinde fayda sağlamaktadır. Özellikle kış aylarında oluşabilecek soğuk algınlıkları, grip ve nezle gibi hastalıklara karşı vücudun direnç kazanmasına fayda sağlamaktadır. Dut kişide genel olarak tüm vücudun korunmasında önemli rol oynamaktadır. Karaciğeri temizler ve böbrekleri güçlendirir. Özellikle iştahsız kişilerde iştah açılmasını sağlar ve iştahsızlık problemini giderir. Dut meyvesinin daha birçok vücuda faydası vardır. Kişide görme bozukluklarını giderme, cilt sorunlarını gidermede, iç organlardaki problemlerin giderilmesi ve kabızlık sorunlarının giderilmesinde büyük rol oynamaktadır. Dut faydaları bilindiği için dut meyvesinin pekmezi yapılmıştır.

1 tabak dut besin değerleri nelerdir?
" } ] }