{ "title": "Dut Kurusu Besin Değeri", "image": "https://www.dut.gen.tr/images/dut-kurusu-besin-degeri.jpg", "date": "19.01.2024 14:12:38", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Dut Kurusu Besin Değeri, dut hem taze hem de kuru olarak tüketilen ve besleyici değeri oldukça yüksek bir meyvedir. Dut meyvesinin mevsiminde toplanıp kurutulması ile elde edilen dut kurusu demir bakımından zengin, bağırsak kurtlarına karşı etkili, idrar söktürmeye yardımcı bir meyvedir. Ayrıca dut kurusu B1, B2, C ve K vitamini açısından da oldukça zengindir. Dut meyvesi taze olarak tüketildiği taktirde hastalıklara karşı koruma sağlar vücut direncini arttırır. Dutun kurutulmuş halde tüketilmesi ise hastalıklara karşı koruma sağlar. Ayrıca dut kurusu protein, lif, kalsiyum ve demir kaynağı olduğu için diyet yapanlar içinde öğün aralarında da rahatlıkla tüketebilecekleri bir besindir.

Dut kurusunun sağlığımız açısından birçok faydası vardır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz. Dut kurusu damar sertliği hastalığına iyi gelir, aç karnına tüketildiğinde bağırsakların düzenli çalışmasına ve idrar söktürmeye yardımcıdır, ayrıca dut kurusu ağızda boğaz iltihabına, bademcik iltihabına ve dış eti hastalıklarına karşı etkilidir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Dut kurusu aç karnına tüketildiğinde bağırsak kurtlarının dökülmesine yardımcı olur. Kansızlık yani anemiyi önleyici etkisi vardır.

1 Porsiyon Dut Kurusu Besin Değeri
" } ] }