{ "title": "Dut Kurusu Kalori", "image": "https://www.dut.gen.tr/images/Dut-Kurusu-Kalori-69.jpg", "date": "21.01.2024 13:04:24", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Dut Kurusu kalori, Beyaz dut, karadut kırmızı dut Eğin (Kemaliye) ve iç Anadolu bölgelerinde üretilen beyaz dut çeşitleri, en bereketli olandır. Beyaz Dut besin değeri açısından çok zengindir. Hasadı yapılır yapılmaz veya dalından tüketilmesi çok faydalıdır. Toplandıktan çok az bir süre sonra dutun lezzeti yavaş yavaş kaçmaya başlar. Nedeni ise içeriğinde yer alan bazı canlı maddelerin dalından toplandıktan bir iki saat sonra değişime uğramasıdır.

Özellikle dut kurusu uzun kış aylarında gelen misafirlere ikram edilerek sohbetleri tatlandıran güzelliği, lezzeti ile hem ağızları tatlandırır hem de doğal bir antibiyotik olaraktan kış aylarında meydana gelen hastalıklara karşı da bünyeyi koruma altına alacaktır. İnsan sağlığı için. Çok yararlı bir meyvedir. Sağlık açısından önemli olan bu meyve özellikle kış aylarında çocuklar ve yaşlıların sıkça tüketmesinde önerilmektedir.

Dut Kurusu Kaç Kalori, Yaz aylarının en sevilen çok lezzetli meyvesidir. Dutun kurusu da tazesi kadar oldukça lezzetli olmasının yanında çok besleyici ve sağlıklı doğal yemişler gurubunda yer almaktadır. Kış aylarında insan vücudu için doğal bir antibiyotik görevi gören kuru dutun kalori değeri ise 100 gr kuru dutun yaklaşık olarak 93 kalori olduğu hesaplanmıştır. Tespit edilen 20'ye yakın çeşidi olan duttun en çok rastlanan türleri vardır. Ayrıca beyaz duttan elde edilen pekmezde besin değeri bakımından son derece önemlidir. Hem beyaz hem de karaduttan elde edilen pekmezin başta mide rahatsızlığı olmak üzere soğuk algınlığı kalp zayıflığı bademcik iltihabi bağırsak ve mide rahatsızlıklarında dut pekmezi tüketilmesi tavsiye edilir. Dut pekmezi aynı zamanda iştah açıcı ve vücuda zindelik verici etkiler yapar yapılan araştırmalar sonucu bir yemek kaşığı dut pekmezinde 60 kalori olduğu da belirtilmektedir.
" } ] }