{ "title": "Dut Marmelatı", "image": "https://www.dut.gen.tr/images/Dut-Marmelati-57.jpg", "date": "21.01.2024 10:33:28", "author": "şeyda ağtürk", "article": [ { "article": "Dut Marmelatı, Dut meyvesi vitamini bol lezzetli bir meyve ama maalesef günümüzde ağacı olmayanlar pek yiyemiyor. Çünkü satışı diğer meyveler gibi değil her yerde bulunmuyor. Bulunan marketlerde ise tazelik tadı alınmıyor illaki dalından yemek bu meyveyi bambaşka bir şey. Günümüzde bu kadar değerli bir meyvenin yaygınlaşmamış olması da ayrı bir üzüntü, bunun için herkesiz yaralana bileceği yerlere ağaç dikimi gerçekleşmesi lazım. Bulanlar ise değerlendirmek istiyor. Bunun için size dut marmelatını öneririm.

Dut Marmeletı Malzemeleri
Dut Marmelatı Nasıl Yapılır?

Öncelikle dutumuzu yıkayıp süzdürelim. Daha sonra yıkadığımız dutları robottan geçirelim. Robottan geçirdikten sonra dutu tencereye alalım ve üzerine şekerini ilave ederek orta ateş de kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateş de 20-25 dakika kadar daha pişirin. Sonra limon suyunu da ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Marmeletımız hazır kışlık için kavanoza koymak isteyenler sıcak sıcak kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatıp ters çevirsinler. Hemen yemek isteyenlerden ılındıktan sonra dolaplarına. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }