{ "title": "Dut Yaprağı Çayı", "image": "https://www.dut.gen.tr/images/Dut-Yapragi-Cayi-23.jpg", "date": "21.01.2024 10:47:59", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Dut yaprağı çayı, sağlık için çok faydalı olan bitkisel çay çeşitlerinden biridir. Yeşil çay ya da siyah çay yerine içilebileceği gibi sadece faydasından yararlanmak için de tüketilebilir. Dut yaprağının içerisinde birçok mineral ve vitamin yer almaktadır. Özellikle kış mevsimde her gün dut yaprağı çayı tüketilir ise kış hastalıklarına karşı da önlem alınabilir. Oldukça şifalı olan bu çay aynı zamanda kişilerde vücudu canlandırır ve mide sağlığına çok iyi gelir. Antibakteriyel özelliği olduğu gibi hücre yenileyici ve ödem attırıcı etkisi vardır. Dut yaprağı çayı ülkemizde çoğunlukla zayıflamaya yardımcı ürün olarak tercih edilir. Yağ yakıcı özelliğinden dolayı diyetisyenlerin tercih ettiği bitkisel çaylardan biridir. Vücutta metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu gibi kötü kolesterol seviyesini de ayarlar.

Dut yaprağı çayı nasıl yapılır?
Hazırlanış: Kuru dut yaprağını bir pişirme kabının içerisine alın ve üzerine sıcak su ilavesi yapıp bir taşım kaynatın. Kaynamış olan çayı demlenmesi için bir kenara kaldırın. Bu aşamada çayın üzerine bir tülbent örtün ve yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Sürenin ardından dut yaprağı çayını fincanlara alın ve ılık sunum yapın.

Dut yaprağı Çayı Faydaları Nelerdir?
Dut yaprağı çayı, sağlık için bilindik herhangi bir yan etkisi olmayan şifalı çaylardan biridir. Zayıflamak isteyen kişilerin özellikle sabah ve akşam aç karnına birer su bardağı içmeleri önerilir. Eğer çayın verdiği koku size hoş gelmiyor ise içerisine limon suyu ilavesi de yapabilirsiniz. Gebelik sürecinde ve emzirme döneminde içilmesi pek önerilmemektedir.
" } ] }