{ "title": "Kuru Dut Reçeli", "image": "https://www.dut.gen.tr/images/kuru-dut-receli.jpg", "date": "20.01.2024 10:30:07", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kuru Dut Reçeli, Dut özellikle de yaz aylarında en bol olan ve sulu meyvelerden bir tanesidir. Dutun insan sağlığına sayılmayacak sayıda çok faydası vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde yararlanmak için mevsiminde bolca alınarak kurutmaktır. Kurutmanın yanı sıra reçel yaparak da faydalanabilirsiniz. Dut kurutmak için fazlaca dut alarak güneş alan bir ortama dizin birkaç güne kurur. Kış ayında da kurutmuş olduğunuz dutu afiyetle yerseniz. Lezzeti ve görünümünü çok beğeneceğiz kuru dut reçelini özellikle de sağlığınızı koruyabilmek için kış mevsiminde bol, bol yemenizi tavsiye ederiz. Kuru dut sadece reçel olarak tüketilmez ister boş, boş yiyin ister de hoşafını yapın ya da reçelini size kalmış ama mutlaka mevsiminde iken bol, bol kurutun. Enfes ve oldukça sağlıklı olan kuru dut reçelini yapmaya başlayalım.

Kuru Dut Reçeli İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kuru Dut Reçeli Nasıl Yapılır?

Bu enfes vitamin dolusu kuru dut reçelini yapmak için öncelikle kuru dutları bol su içinde yıkayarak suyunu atabilmesi için bir süzgeç üstüne alın. Daha sonra kuru dut reçelini yapacağınız tencere için yıkamış ve suyunu süzmüş olduğunuz kuru dutların hepsini de tencerenin içine alın. Sonra kuru dutların üstünü toz şeker ile kaplayarak en az bir gece kadar suyunu atması için mutlaka bekletin. Kuru dutların yumuşaması için bir müddet kaynatın. Daha sonrasında kaynayan reçelin içerisinden metal bir kevgir kullanarak kuru dutları tencere içinden alın. Bir kenarda soğumasını bekleyin arta kalan şerbeti de tam yarım saat kadar istenilen kıvama gelebilmesi için kısık ateş üzerinde kaynatın. Kuru dut reçelini ocaktan almanıza yakın limon suyunu damlatarak bir, iki taşım daha kaynadıktan sonra da ocağın altını kısmayı unutmayın. İçerisinden almış olduğunuz kuru dutları tekrardan üstüne ilave ederek iyice karıştıktan sonra reçel soğumadan kavanozlara bölün. Bu arada kavanozların kapaklarını eğer sıcak iken kapatır iseniz daha uzun süre kuru dut reçelini muhafaza edersiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }