{ "title": "Siyah Dut Pekmezi", "image": "https://www.dut.gen.tr/images/siyah-dut-pekmezi-8670.jpg", "date": "23.01.2024 03:54:13", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Siyah dut pekmezi, Bağışıklık sisteminin güçlendirdiği gibi birçok hastalığa da iyi gelmektedir. Siyah dut en bol olduğu mevsim olan temmuz ve eylül ayında bol miktarda bulunmaktadır. Sizde evde siyah dut pekmezini kolaylıkla yapabilirsiniz. Kışın kendiniz ve Çocuklarınızla birlikte yemek için muhafaza edebilirsiniz. Siyah dut pekmezi yaparken dikkat edilecek en önemli unsur, siyah dutun lekesinin çıkmıyor olmasıdır. Siyah dut pekmezi yaparken sıkılması gerektiği için sıkma esnasında ona uygun kıyafetler kullanıp mağdur olmayın. Karadut pekmezi doğal ortamda güneş altında olgunlaştırıldığı için bir hafta sürmektedir. Siyah dut pekmezi yaparken uygun bir ortam hazırlandıktan sonra hazırlanma aşaması şöyledir,