Beyaz Dut Kurusu

Beyaz Dut Kurusu, bilindiği gibi dut meyvesinin en az 20 üzerinde çeşidi mevcuttur. Bu türler içinde en çok yetişen ve bilinen beyaz dut yani diğer adı ile (Morus alba'dır) Kemaliye ve İç Anadolu bölgesinde sıklıkla yetiştirilen beyaz dut çeşitleri, Anadolu topraklarında yetişen endemik bir bitkidir. Beyaz dut mevsimi geldiğinde dalında ya da toplanır toplanmaz hemen tüketilmelidir.
Dut meyvesi çok narin bir meyve olmasından dolayı toplandıktan kısa bir süre sonra tadı ağır ağır değişime uğrar. Nedeni ise dutun bünyesinde barındırdığı farklı etkin elementler hasattın ardından 2-3 saat sonra değişime uğrarlar. Genellikle petunidin maddesinin özelliği kısa sürede kaybolur. Beyaz dut kurusu özellikle soğuk kış günlerinde konuklara ikram edilerek uzun geçen kış gecelerinde sohbetler eşliğinde ağızları tatlandırır. Beyaz dut kurusunun doğal antibiyotik içeriğinden faydalanılırken hem de tüketen kişilerin tatlı ihtiyaçları karşılanmış olur.

Beyaz Dut Kurusu ile Gelen Mucize


Egzama Hastalığına Karşı Beyaz Dut Kurusu Kürü


Egzama karşı oldukça iyi geldiği bilinen beyaz dut kurusu kürü için 2 su bardağı dolusu kaynamakta olan suyun üzerine 1 avuç kadar beyaz dut kurusu ilave ederek 5-6 dakika kadar hafif ateşte kaynatalım. Verilen sürenin ardından kaynamakta olan beyaz dut kurusunu ocaktan alarak ılımasını sağladıktan sonra egzamalı ellerinizi ılıyan suyun içine koyarak yaklaşık olarak 10-12 dakika kadar bekleterek nüfus etmesini sağlayın.
Ardından ellerinizi hemen yıkamayarak 1-2 saat kadar beklettikten sonra bol su yardımıyla yıkayarak kurulayın. Egzama rahatsızlığı şayet bileklerinizde veya ayaklarınızda ise hazırlanan kürü bir kepçe yardımıyla istenilen kısımlara 10 dakika süre ile dökerek beyaz dut kurusunun mükemmel faydalarından yararlanmayı ihmal etmeyin. Egzama rahatsızlığı için bu kürü en az haftada üç defa uygulamaya devam edin.

Kandaki Bulunan İltihaba Karşı Beyaz Dut Kurusu Kürü


Chemical Reaktif Protein yani kandaki CRP oranı yüksekse bu oranın düşürülmesinde mükemmel bir rol oynayan beyaz dut kurusunu 2 su bardağı kadar kaynamakta olan suyun üzerine 1 avuç kadar beyaz dut kurusu ilave ederek kısık ateşte 5-6 dakika kadar kaynamasını sağlayın. Ardından Verilen sürenin sonunda hazır hale gelen kürü ocaktan alarak ılımasını sağlayın ve elde edilen kürü süzerek yarısını aç karnına sabahları yarısını ise akşamları aç karnına tüketin. Bu kür düzenli olarak 25 gün boyunca her gün kaynatılarak taze taze tüketilmesi oldukça önemlidir.

Beyaz Dut Kurusunun Barındırdığı Bazı Faydalı Etken Maddeler
  • Thiamin guercetin
  • Rutin pelar gonidin
  • Riboflavin petunidin
  • Niacin P Cerosol
  • Morusink vanon
  • Valerik asit potasyum
  • İsoguercetin sanggenon
DİKKAT: Beyaz dut kurusu kürü şeker rahatsızlığı olanlar için kan şekeri oranını yükselteceği için uygulanmaması gereken bir kürdür.
20.01.2024 12:42:17
Beyaz Dut Kurusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Beyaz Dut Kurusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Beyaz Dut Kurusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dut Nasıl Kurutulur

Dut Nasıl Kurutulur, Kurutma işlemi birkaç şekilde yapılabilir. Güneşte kurutulabilir ya da meyveler ipe dizilerek kurutma işlemi yapılabilir. Dut kurut...
Devamını Oku

Dut Ağacı

Dut Ağacı; Nisan ve mayıs aylarında yeşilimsi olan renkli çiçekler açan 3-15 m boyunda, tek evcikli olan bir ağaçtır. Ana vatanı Çin'dir. Gövde silindirik, d...
Devamını Oku

Dut Suyu

Dut Suyu, dut lezzeti ve besleyici özellikten dolayı dünya genelinde çok yaygın olarak tüketilmektedir. 4-5 metreye varan ağaçlarda yetişir ve fazladan ...
Devamını Oku

Hamilelikte Dut Kurusu

Hamilelikte Dut Kurusu, Kuru dut çok yararlıdır özellikle de hamile olan kadınlar çok tüketmelidir, hamilelere doğal yoldan kurutulmuş kuru dutun faydaları s...
Devamını Oku

Dut Çeşitleri

Dut Çeşitleri, Dut çeşitleri, genel olarak dünya genelinde kuzey yarım küre de birçok ülkede yetiştiriciliği yapılmaktadır. Dut ağacı birçok alanda ekonomi d...
Devamını Oku

Urmu Dut

Urmu dut; Ekşi Kara Dutu olarak da bilinen Urmu Dutu bitkisi; ağaç formunda, kışın yaprağını döken bir üzümsü meyve türüdür. Ayrıca Moğol dutu olarak da bili...
Devamını Oku

Dut Şurubu

Dut şurubu, ülkemizde özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde çokça yetişen duttan elde edilen ve sayılmakla bitmeyecek kadar çok faydası bulunan m...
Devamını Oku

Dut Tohumu

Dut tohumu, dut güzel bir meyve olmasına rağmen dut yetiştirmek çok zahmet ve emek gerektirmektedir. Dut bildiğiniz ya da gördüğünüz gibi yetiştikten sonra h...
Devamını Oku

Dut Ağacı Yetiştiriciliği

Dut ağacı yetiştiriciliği, ipekböcekçiliği yapmak isteyen kişilerin besin maddesi arayışları doğrultusunda giriştiği bir alandır. İpekböcekçiliği işinin...
Devamını Oku

Dut Sirkesinin Faydaları

Dut sirkesi faydaları, Dut sirkesi doğal şifa olarak bilinmektedir. Oldukça faydalıdır ve birçok hastalığa iyi gelmektedir. Dut sirkesi dozunda ve bilinçli k...
Devamını Oku

Dut Aşısı

Dut aşısı, bahar geldiğinde dut ağaçlarına su yürümeye başladığı zaman kalem ve yarma aşılar yapılmaktadır. Ağaçlara yaprak aşısı ise altıncı aydan başlayara...
Devamını Oku

Dut Pestili

Dut Pestili, Eskiden kışın tüketmek üzere yaz aylarında yetişen meyvelerden yapılan pestiller kurutulur ve soğuk aylarda insanlar enerji ihtiyacını onun...
Devamını Oku

Dut Pekmezinin Faydaları

Dut Pekmezinin Faydaları, Her ne kadar kış aylarında aklımıza gelse de pekmez eski zamanlardan günümüze dek uzanan yolculuğunda pek de hak ettiği değeri...
Devamını Oku

Kırmızı Dut

Kırmızı dut, günümüzde oldukça yaygın olarak yetiştirilen ve insanlar tarafından oldukça sevilen mükemmel lezzetlerden biridir. Oldukça lezzetli olan bu muci...
Devamını Oku

Kuru Dut Faydaları

Kuru Dutun Faydaları, Dut lezzetli ve besleyici bir özelliğe sahip olduğu için tüm dünyada çokça tüketilmektedir. 5-6 metreye kadar uzama özelliğine sah...
Devamını Oku

Kuru Dut Reçeli

Kuru Dut Reçeli, Dut özellikle de yaz aylarında en bol olan ve sulu meyvelerden bir tanesidir. Dutun insan sağlığına sayılmayacak sayıda çok faydası vardır. ...
Devamını Oku

Dut Kurusu

Dut kurusu, demir içeriğiyle oldukça zengin olan dut, vücutta ödem gideren, idrar söktüren, bağırsak kurtlarına karşı savaşan bir meyvedir. Dutun tazesi ile ...
Devamını Oku

Dut

Dut, Dut, dutgiller ailesinden Morus türünü meydana getiren ağaç cinslerine verilen isimdir. Ana vatanı Çin ve Uzakdoğu'dur. Orta Avrupa, Akdeniz, İran ve An...
Devamını Oku

Kuru Dut Kalori

Kuru Dut Kalori, Kuru dut, dut ağacından toplanarak kurutularak elde edilen ve besin değeri bakımından oldukça zengin bir meyvedir. İçerdiği lif ve besin değ...
Devamını Oku

Dut Kaç Kalori?

Dut Kaç Kalori, Yüz gram dut tam 44 kalori civarındadır. Kalori miktarı oldukça düşük olan dut aynı zamanda da K, B ve A vitaminleri içermektedir. Dut ayrıca...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dut Nasıl Kurutulur
Dut Ağacı
Dut Suyu
Hamilelikte Dut Kurusu
Dut Çeşitleri
Son Forum Konuları
İpek Böceğinde Dut Ağacının Cinsi,çeşidi?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024