Kuru Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kuru Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dut Reçeli

Kuru Dutun Faydaları

Dut, özellikle yaz aylarında en bol bulunan ve sulu meyvelerden biridir. Dutun insan sağlığına sayısız faydası vardır. Mevsiminde bolca alınarak kurutulması, bu sağlıklı meyveden en verimli şekilde yararlanmanın yollarından biridir. Kurutmanın yanı sıra reçel yaparak da dutun faydalarından istifade edebilirsiniz. Kurutmak için fazlaca dut alarak güneş alan bir ortama dizin ve birkaç gün boyunca kurutun. Kış aylarında kurutmuş olduğunuz dutu afiyetle tüketebilirsiniz. Lezzeti ve görünümü ile çok beğeneceğiniz kuru dut reçelini, özellikle kış mevsiminde sağlığınızı koruyabilmek için bolca tüketmenizi tavsiye ederiz.

Kuru Dutun Diğer Kullanım Alanları

Kuru dut sadece reçel olarak tüketilmez; isterseniz doğrudan yiyebilir, hoşafını yapabilir veya farklı tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Ancak özellikle mevsiminde bolca kurutmanız, bu sağlıklı meyveden yıl boyunca yararlanmanızı sağlar.

Kuru Dut Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • Beş su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • Bir kilo kuru dut

Kuru Dut Reçeli Nasıl Yapılır?

Bu enfes ve vitamin dolu kuru dut reçelini yapmak için öncelikle kuru dutları bol su içinde yıkayarak, suyunu süzmesi için bir süzgeç üzerine alın. Daha sonra, reçeli yapacağınız tencere içine yıkamış ve suyunu süzmüş olduğunuz kuru dutları yerleştirin. Dutların üstünü toz şeker ile kaplayarak en az bir gece boyunca suyunu bırakması için bekletin. Ertesi gün, kuru dutları yumuşatmak için bir süre kaynatın. Kaynayan reçelin içindeki dutları metal bir kevgir kullanarak tencereden alın ve bir kenarda soğumalarını bekleyin. Kalan şerbeti, istenilen kıvama gelene kadar kısık ateşte yaklaşık yarım saat boyunca kaynatın.

Reçeli ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Tencereden aldığınız kuru dutları tekrar şerbetin içine ekleyin ve iyice karıştırın. Reçel soğumadan kavanozlara bölün. Kavanozların kapaklarını sıcakken kapatırsanız, kuru dut reçelini daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kuru dut reçeli yaparken, organik ve katkısız malzemeler kullanmanız, reçelin lezzetini artıracaktır. Ayrıca, reçelinizi daha farklı tatlarla zenginleştirmek isterseniz, içerisine tarçın çubuğu veya birkaç karanfil ekleyebilirsiniz. Bu ekstra malzemeler, reçelinize hoş bir aroma katacaktır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dut Kurusu Besin Değeri?

Dut Kurusu Besin Değeri?

Editörün Seçtiği

Dut Yetiştiriciliği

Dut Yetiştiriciliği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dut Lekesi Nasıl Çıkar?

Dut Lekesi Nasıl Çıkar?

Dut Ağacı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Dut Ağacı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Dut Kurusu Egzama Tarifi ve Malzemeleri

Dut Kurusu Egzama Tarifi ve Malzemeleri

Dut Bahçesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dut Bahçesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dut Kurusu Faydaları ve Kullanımı

Dut Kurusu Faydaları ve Kullanımı

Güncel

Dut Kurusu Kaç Kalori?

Dut Kurusu Kaç Kalori?

Güncel

Dut Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Dut Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Dut Kaç Kaloridir?

Dut Kaç Kaloridir?

Kuru Dut Kaç Kalori?

Kuru Dut Kaç Kalori?

Dut Besin Değeri?

Dut Besin Değeri?