Dut reçeli, marketlerde reçel reyonlarını süsleyen koyu renkli ve mis kokulu bir lezzettir. Bu reçeli gördükçe iştahım kabarır ve hemen satın alırdım. Ancak çoğunlukla satın almak yerine kendiniz de evde lezzetli dut reçelleri hazırlayabilirsiniz. Beyaz peynirle hazırladığınız taze çıtır ekmeğin üzerine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz. Elbette, beyaz peynirin reçele ek olarak güzel bir tat kattığını da bilmenizi isterim. Siz de marketlerden satın almak yerine, son derece doğal ve lezzetli bu reçeli evde hazırlayabilir ve canınızın çektiği her zaman bisküvi veya taze çıtır bir ekmekle beraber tüketebilirsiniz. Karadut Reçeli Yapımı Sonunda karadut reçelini de yapmış oldum. Tipik olarak birçok reçel yapımı birbirine benzer, bilirsiniz. Bizim evde çok fazla reçel tüketilmese de, masa şenlensin diye çeşitli reçeller sofraya gelir gider. Bu nedenle genellikle bir kavanozdan fazla yapmam. Karadut reçeli de bir kavanoz kadar oluyor. Bu aralar, bahardan mıdır bilmem, birçok tarif yapıyorum ama yoğunluktan ve yorgunluktan tarifini yazamıyorum. Aslında, bir kavanozdan fazla yapılmış olan iki reçel tarifim var: biri çilek reçeli, çok sevildiği için 4-5 kavanoz yaparım, diğeri ise vişne reçeli, onu da ben çok severim. Tüm bir kış afiyetle tüketiriz. Gelelim karadut reçeli tarifine; tipik olarak köpüren reçeller genellikle kırmızı reçellerdir, bu sebeple bir çay kaşığı tereyağı ile bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün. Reçel İçin Gerekli Malzemeler
Reçelin Nasıl Yapılır?
Afiyet olsun. |