Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, özellikle yaz ayında en bol yediğimiz, büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği sulu meyve çeşitlerinden bir tanesidir. Ayrıca beyaz dut tüketen her insanın sağlığı açısından oldukça faydalı olan mucize meyvelerden bir tanesidir. En çok beyaz dutu çocuklar beğenerek ve severek tüketirler. Mevsiminde iken mutlaka bolca beyaz dut tüketilmelidir.
Beyaz dut aynı şekilde reçeli yapıldığı zamanda oldukça faydalıdır. Hem görünümü hem de lezzetti ile nefis bir lezzette olan beyaz dut reçeli, sağlığını korumak isteyen kişilerin kış aylarında en çok yemesi gereken sağlıklı besin maddesidir. Yapılışı oldukça pratik olan beyaz dut reçelinin tadını sizlerde merak ediyorsanız mevsiminde temin ederek kış hazırlığına birkaç kavanoz dut reçeli hazırlayın.

Beyaz Dut Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo beyaz dut
  • 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Beyaz Dut Reçeli Nasıl Yapılır?


İlk önce beyaz dutları bol suyun içerisinde iyice yıkayalım ve ardından suyunu süzmesi için süzgecin içerisine alalım. Suyunu süzen beyaz dutları reçel yapacağımız geniş tencerenin içerisine ilave edelim. Daha sonra beyaz dutların üzerinin her yerini toz şeker ile kapladıktan sonra dutların suyunu bırakması için bir gece tencerenin kapağını kapatarak bekletelim. Ertesi gün dut reçelini temiz bir tahta kaşık ile karıştıralım ve ocağın üzerine tencereyi alalım, altını açalım. Beyaz dutlar iyice yumuşayıncaya kadar reçeli kaynatalım.
Ardından kaynamakta olan beyaz dut reçelinin içerisinden metal olan bir kevgir yardımı ile dutları içinden çıkaralım ve kenara alalım. Tencerenin içinde kalan şerbeti koyulaşıp kıvamını alıncaya kadar kısık ateşin üzerinde kaynatalım. Şerbeti indirmeden önce içine yarım limon suyunu sıkalım ve bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Reçelin içinde önceden aldığımız beyaz dutları yeniden ilave edelim ve temiz cam kavanozların içerisine soğumadan dolduralım. Hemen tüketeceksiniz soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatmanızı öneririz. Eğer kış ayında tüketmek için bekletecekseniz mutlaka reçel kavanozlarının kapakları sıcakken kapatılmalıdır.: bu şekilde kavanozun kapağı vakumlu olarak kapandığı için uzun süre serin ve kuru yerde beyaz dut reçelini saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:51:29
Beyaz Dut Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Beyaz Dut Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Beyaz Dut Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dut Nasıl Kurutulur

Dut Nasıl Kurutulur, Kurutma işlemi birkaç şekilde yapılabilir. Güneşte kurutulabilir ya da meyveler ipe dizilerek kurutma işlemi yapılabilir. Dut kurut...
Devamını Oku

Dut Ağacı

Dut Ağacı; Nisan ve mayıs aylarında yeşilimsi olan renkli çiçekler açan 3-15 m boyunda, tek evcikli olan bir ağaçtır. Ana vatanı Çin'dir. Gövde silindirik, d...
Devamını Oku

Dut Suyu

Dut Suyu, dut lezzeti ve besleyici özellikten dolayı dünya genelinde çok yaygın olarak tüketilmektedir. 4-5 metreye varan ağaçlarda yetişir ve fazladan ...
Devamını Oku

Hamilelikte Dut Kurusu

Hamilelikte Dut Kurusu, Kuru dut çok yararlıdır özellikle de hamile olan kadınlar çok tüketmelidir, hamilelere doğal yoldan kurutulmuş kuru dutun faydaları s...
Devamını Oku

Dut Çeşitleri

Dut Çeşitleri, Dut çeşitleri, genel olarak dünya genelinde kuzey yarım küre de birçok ülkede yetiştiriciliği yapılmaktadır. Dut ağacı birçok alanda ekonomi d...
Devamını Oku

Urmu Dut

Urmu dut; Ekşi Kara Dutu olarak da bilinen Urmu Dutu bitkisi; ağaç formunda, kışın yaprağını döken bir üzümsü meyve türüdür. Ayrıca Moğol dutu olarak da bili...
Devamını Oku

Dut Şurubu

Dut şurubu, ülkemizde özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde çokça yetişen duttan elde edilen ve sayılmakla bitmeyecek kadar çok faydası bulunan m...
Devamını Oku

Dut Tohumu

Dut tohumu, dut güzel bir meyve olmasına rağmen dut yetiştirmek çok zahmet ve emek gerektirmektedir. Dut bildiğiniz ya da gördüğünüz gibi yetiştikten sonra h...
Devamını Oku

Dut Ağacı Yetiştiriciliği

Dut ağacı yetiştiriciliği, ipekböcekçiliği yapmak isteyen kişilerin besin maddesi arayışları doğrultusunda giriştiği bir alandır. İpekböcekçiliği işinin...
Devamını Oku

Dut Sirkesinin Faydaları

Dut sirkesi faydaları, Dut sirkesi doğal şifa olarak bilinmektedir. Oldukça faydalıdır ve birçok hastalığa iyi gelmektedir. Dut sirkesi dozunda ve bilinçli k...
Devamını Oku

Dut Aşısı

Dut aşısı, bahar geldiğinde dut ağaçlarına su yürümeye başladığı zaman kalem ve yarma aşılar yapılmaktadır. Ağaçlara yaprak aşısı ise altıncı aydan başlayara...
Devamını Oku

Dut Pestili

Dut Pestili, Eskiden kışın tüketmek üzere yaz aylarında yetişen meyvelerden yapılan pestiller kurutulur ve soğuk aylarda insanlar enerji ihtiyacını onun...
Devamını Oku

Dut Pekmezinin Faydaları

Dut Pekmezinin Faydaları, Her ne kadar kış aylarında aklımıza gelse de pekmez eski zamanlardan günümüze dek uzanan yolculuğunda pek de hak ettiği değeri...
Devamını Oku

Kırmızı Dut

Kırmızı dut, günümüzde oldukça yaygın olarak yetiştirilen ve insanlar tarafından oldukça sevilen mükemmel lezzetlerden biridir. Oldukça lezzetli olan bu muci...
Devamını Oku

Kuru Dut Faydaları

Kuru Dutun Faydaları, Dut lezzetli ve besleyici bir özelliğe sahip olduğu için tüm dünyada çokça tüketilmektedir. 5-6 metreye kadar uzama özelliğine sah...
Devamını Oku

Kuru Dut Reçeli

Kuru Dut Reçeli, Dut özellikle de yaz aylarında en bol olan ve sulu meyvelerden bir tanesidir. Dutun insan sağlığına sayılmayacak sayıda çok faydası vardır. ...
Devamını Oku

Dut Kurusu

Dut kurusu, demir içeriğiyle oldukça zengin olan dut, vücutta ödem gideren, idrar söktüren, bağırsak kurtlarına karşı savaşan bir meyvedir. Dutun tazesi ile ...
Devamını Oku

Dut

Dut, Dut, dutgiller ailesinden Morus türünü meydana getiren ağaç cinslerine verilen isimdir. Ana vatanı Çin ve Uzakdoğu'dur. Orta Avrupa, Akdeniz, İran ve An...
Devamını Oku

Kuru Dut Kalori

Kuru Dut Kalori, Kuru dut, dut ağacından toplanarak kurutularak elde edilen ve besin değeri bakımından oldukça zengin bir meyvedir. İçerdiği lif ve besin değ...
Devamını Oku

Dut Kaç Kalori?

Dut Kaç Kalori, Yüz gram dut tam 44 kalori civarındadır. Kalori miktarı oldukça düşük olan dut aynı zamanda da K, B ve A vitaminleri içermektedir. Dut ayrıca...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dut Nasıl Kurutulur
Dut Ağacı
Dut Suyu
Hamilelikte Dut Kurusu
Dut Çeşitleri
Son Forum Konuları
İpek Böceğinde Dut Ağacının Cinsi,çeşidi?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024