Dut Reçeli

Dut reçeli marketlerde reçel reyonlarını süsleyen koyu rengarenk ve mis kokulu bu reçeli gördükçe iştahım kabarır anında satın alırdım. Ama çoğalış satın almak mahaline kendiniz ek olarak lezzetli dut reçelleri hazırlayabilirsiniz ve beyaz peynirle hazırladığım taze kıtır ekmeğin üst kısmına sürerek afiyetle yiyin. Elbet beyaz peynirinde hazırlanan reçele ek olarak güzel bir tat kattığını da bilmenizi isterim.
Sizde marketlerden satın almak mahaline son derece natürel ve lezzetli bu reçeli hanede hazırlayabilir canınızın çektiği her zaman bisküvi veya taze kıtır bir ekmek beraberinde yiyebilirsiniz.

Sonunda karadut reçelini de yapmış oldum, tipik bağlamda birçok fazla miktarda reçel imalatı birbirine benzerdir, bilirsiniz. Bizim hanede çok fazla miktarda aman aman reçel tüketilmese de sehpa şenlensin diye tür çeşit reçel gelir gider sofraya o sebeple tipik bağlamda bir kavanozdan fazla miktarda yapmam. Karadut reçeli de bir kavanoz denli oluyor, bu aralar bahardan mıdır bilmem birçok fazla miktarda tarif yapıyorum ama yoğunluktan ve bezginlikten tarifini yazamıyorum bir çeşitli, mahaline getirmek zevklide kelimeler dökmek zorluyor son vakitlerde, aslında bir kavanozdan fazla miktarda yapılmış olan 2 reçel tarifim şu anki bir tanesi Çilek reçeli, çok fazla miktarda sevdiği amaçlı 4-5 kavanoz yapılır ötekisi de vişne reçeli onu da ben çok fazla miktarda severim, tüm bir kış afiyetle tüketiriz, gelelim karadut reçeli tarifine tipik bağlamda köpüren reçeller daima kırmızı reçeller oluştur, o sebeple bir çay kaşığı tereyağı ile bu sorunu ortadan kaldırmak olası.

Reçel İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bir kilogram dut
  • 100 gram glikoz
  • Bir kilogram toz şeker
  • Bir çay kaşığı limon tuzu

Reçelin Nasıl Yapılır?

  • Reçel yapacağınız dutları bir gece eskiden üst kısmına şekeri ek edin ve birkaç kez kabın içerisinde sağa sola çalkalayıp bekletiniz.
  • Bekleme süresinden ardından dutla şeker karışımını kocaman bir tencereye koyun ve ortada ateşte dutları ezmeyecek olarak birkaç kez karıştırın.
  • Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve kıvama gelene denli kaynatarak pişirin.
  • Kıvama gelince ocaktan alın ve glikozu ekleyin.
  • Hararetini kaybettiğinde kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve serin yerde muhafaza edin.
  • Dilediğinizde kavanozlardan çıkararak servis edin.
Afiyet olsun.
19.01.2024 03:36:19
Dut Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dut Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dut Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dut Nasıl Kurutulur

Dut Nasıl Kurutulur, Kurutma işlemi birkaç şekilde yapılabilir. Güneşte kurutulabilir ya da meyveler ipe dizilerek kurutma işlemi yapılabilir. Dut kurut...
Devamını Oku

Dut Ağacı

Dut Ağacı; Nisan ve mayıs aylarında yeşilimsi olan renkli çiçekler açan 3-15 m boyunda, tek evcikli olan bir ağaçtır. Ana vatanı Çin'dir. Gövde silindirik, d...
Devamını Oku

Dut Suyu

Dut Suyu, dut lezzeti ve besleyici özellikten dolayı dünya genelinde çok yaygın olarak tüketilmektedir. 4-5 metreye varan ağaçlarda yetişir ve fazladan ...
Devamını Oku

Hamilelikte Dut Kurusu

Hamilelikte Dut Kurusu, Kuru dut çok yararlıdır özellikle de hamile olan kadınlar çok tüketmelidir, hamilelere doğal yoldan kurutulmuş kuru dutun faydaları s...
Devamını Oku

Dut Çeşitleri

Dut Çeşitleri, Dut çeşitleri, genel olarak dünya genelinde kuzey yarım küre de birçok ülkede yetiştiriciliği yapılmaktadır. Dut ağacı birçok alanda ekonomi d...
Devamını Oku

Urmu Dut

Urmu dut; Ekşi Kara Dutu olarak da bilinen Urmu Dutu bitkisi; ağaç formunda, kışın yaprağını döken bir üzümsü meyve türüdür. Ayrıca Moğol dutu olarak da bili...
Devamını Oku

Dut Şurubu

Dut şurubu, ülkemizde özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde çokça yetişen duttan elde edilen ve sayılmakla bitmeyecek kadar çok faydası bulunan m...
Devamını Oku

Dut Tohumu

Dut tohumu, dut güzel bir meyve olmasına rağmen dut yetiştirmek çok zahmet ve emek gerektirmektedir. Dut bildiğiniz ya da gördüğünüz gibi yetiştikten sonra h...
Devamını Oku

Dut Ağacı Yetiştiriciliği

Dut ağacı yetiştiriciliği, ipekböcekçiliği yapmak isteyen kişilerin besin maddesi arayışları doğrultusunda giriştiği bir alandır. İpekböcekçiliği işinin...
Devamını Oku

Dut Sirkesinin Faydaları

Dut sirkesi faydaları, Dut sirkesi doğal şifa olarak bilinmektedir. Oldukça faydalıdır ve birçok hastalığa iyi gelmektedir. Dut sirkesi dozunda ve bilinçli k...
Devamını Oku

Dut Aşısı

Dut aşısı, bahar geldiğinde dut ağaçlarına su yürümeye başladığı zaman kalem ve yarma aşılar yapılmaktadır. Ağaçlara yaprak aşısı ise altıncı aydan başlayara...
Devamını Oku

Dut Pestili

Dut Pestili, Eskiden kışın tüketmek üzere yaz aylarında yetişen meyvelerden yapılan pestiller kurutulur ve soğuk aylarda insanlar enerji ihtiyacını onun...
Devamını Oku

Dut Pekmezinin Faydaları

Dut Pekmezinin Faydaları, Her ne kadar kış aylarında aklımıza gelse de pekmez eski zamanlardan günümüze dek uzanan yolculuğunda pek de hak ettiği değeri...
Devamını Oku

Kırmızı Dut

Kırmızı dut, günümüzde oldukça yaygın olarak yetiştirilen ve insanlar tarafından oldukça sevilen mükemmel lezzetlerden biridir. Oldukça lezzetli olan bu muci...
Devamını Oku

Kuru Dut Faydaları

Kuru Dutun Faydaları, Dut lezzetli ve besleyici bir özelliğe sahip olduğu için tüm dünyada çokça tüketilmektedir. 5-6 metreye kadar uzama özelliğine sah...
Devamını Oku

Kuru Dut Reçeli

Kuru Dut Reçeli, Dut özellikle de yaz aylarında en bol olan ve sulu meyvelerden bir tanesidir. Dutun insan sağlığına sayılmayacak sayıda çok faydası vardır. ...
Devamını Oku

Dut Kurusu

Dut kurusu, demir içeriğiyle oldukça zengin olan dut, vücutta ödem gideren, idrar söktüren, bağırsak kurtlarına karşı savaşan bir meyvedir. Dutun tazesi ile ...
Devamını Oku

Dut

Dut, Dut, dutgiller ailesinden Morus türünü meydana getiren ağaç cinslerine verilen isimdir. Ana vatanı Çin ve Uzakdoğu'dur. Orta Avrupa, Akdeniz, İran ve An...
Devamını Oku

Kuru Dut Kalori

Kuru Dut Kalori, Kuru dut, dut ağacından toplanarak kurutularak elde edilen ve besin değeri bakımından oldukça zengin bir meyvedir. İçerdiği lif ve besin değ...
Devamını Oku

Dut Kaç Kalori?

Dut Kaç Kalori, Yüz gram dut tam 44 kalori civarındadır. Kalori miktarı oldukça düşük olan dut aynı zamanda da K, B ve A vitaminleri içermektedir. Dut ayrıca...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dut Nasıl Kurutulur
Dut Ağacı
Dut Suyu
Hamilelikte Dut Kurusu
Dut Çeşitleri
Son Forum Konuları
İpek Böceğinde Dut Ağacının Cinsi,çeşidi?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024